Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin ÇAYMER ziyareti.

Rize Çay Araştırma Ve Uygulama Merkezi - ÇAYMER

Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin  ÇAYMER ziyareti.

Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri ÇAYMER’i ziyaret etti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri ÇAYMER (Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi)’i ziyaret etti. ÇAYMER konferans salonunda ÇAYMER’in kuruluşu, hizmetleri, ürettikleri çaylar ve projeleri ile ilgili bilgiler alınıp, çay üretim aşamalarını görmek üzere üretim alanı gezildi. Üretilen çayın kalitesinin araştırıldığı laboratuvarı gezen öğrenciler daha sonra farklı türde çayların demlenmesinin nasıl olduğunu öğrendiler ve tadım yaptılar. Çayın üretim süreci hakkında bilgi veren ve demleme şekillerini uygulamalı olarak gösteren Muhammet Çomoğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı. Anka Gastronomi Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğin sonunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ayşenur SAKLI ve fakülte öğrencilerimiz ÇAYMER Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa’ya teşekkürlerini sundu ve etkinlik hatırası olarak toplu fotoğraf alındı

{cay_bg}